1. Hey guyz. Welcome to the All New Phlatforum!



    Sign Up and take a look around. There are so many awesome new features.

    The Phlatforum is a place we can all hang out and

    have fun sharing our RC adventures!

  2. Dismiss Notice

load errors in sketchucam

Discussion in 'SketchUcam DOWNLOAD' started by john bell, May 4, 2019.

  1. john bell

    john bell New Member

    Offline
    Messages:
    24
    Trophy Points:
    1
    Location:
    BC
    Tried to reload sketchucam when I thought the programs wasn't working right. It was, my error.
    I followed the direction and downloaded the program into documents and then went to extension manager and brought in the new version.
    When I opened it sketchup worked but then a load error showed up which has a lot of information on it. Tried to get a screenshot but that didn't work either.
    The first line says: error loading file attributes.rb
    Can anyone help
     
  2. swarfer

    swarfer Moderator Staff Member

    Offline
    Messages:
    803
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Grahamstown, South Africa
    Hi John
    I will need to see the entire error message, and what version of Sketchup you are running.
    I also need to know what exact file you installed via the extension manager (should be this one).

    Screenshots can be done by pressing ALT-PRTSCRN which copies the current window to the clipboard.
    After that you can paste the image into your choice of image editor (and save it then attach it) or even paste directly into a reply here on this forum.
     
  3. john bell

    john bell New Member

    Offline
    Messages:
    24
    Trophy Points:
    1
    Location:
    BC
    I'm using the file you recommended, can't tell what version I am using as sketchucam will not come up. It was last loaded in 2017 I think.
    I've attached the screenshot.

    Thanks
     

    Attached Files:

  4. swarfer

    swarfer Moderator Staff Member

    Offline
    Messages:
    803
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Grahamstown, South Africa
    The first issue appears to have something to do with an update to the embedded Ruby in Sketchup.
    I have just installed the latest Make2017 and am not seeing this message at all, making it very hard to diagnose and fix.
    For now you can just delete the attributes.rb file if you want startup to be clean.

    The second error is a Windows permissions error, From Windows 7 onward the file permissions in the 'c:\program files' have been radically tightened to the point of vast irritation (-:

    Solution is here http://www.phlatforum.com/xenforo/threads/sketchucam-download.3128/#post-34974
     
  5. swarfer

    swarfer Moderator Staff Member

    Offline
    Messages:
    803
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Grahamstown, South Africa
    changing all instances of '$dicts' to 'dicts' in attributes.rb appears to work
    Code:
      dicts = $e.attribute_dictionaries  #GET THE ATTRIBUTE DICTIONARIES FOR THIS ENTITY
      if dicts != nil  #IF THERE WERE AD'S FOR THIS ENTITY, DO THE FOLLOWING...
      dicts.each {|f| $dict_names.push(f.name)}  #ADD EACH ATTRIBUTE DICTIONARY TO THE ARRAY $dict_names
    
     
  6. john bell

    john bell New Member

    Offline
    Messages:
    24
    Trophy Points:
    1
    Location:
    BC
    Got it, thanks
     
  7. swarfer

    swarfer Moderator Staff Member

    Offline
    Messages:
    803
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Grahamstown, South Africa
    great, this will be in the new version releasing 'soon'
     
    kram242 likes this.

Share This Page